Iedereen heeft wel ergens eens een mankement gezien of heeft wel een goed idee om de toekomst van onze gemeente te verbeteren, help ons om ons (nieuw) bestuur een ideeënlijst te bezorgen.

55
Geef uw opmerkingen

45 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
newest oldest most voted
Dyln Stapprs

Wat als ? die vuilbakzakken veranderen in rolcontainers …. tegenwoordig moet alles in die zakken die veel te klein zijn en kapotscheuren ….

Nathalie De Greve

Heb die suggestie een aantal jaren geleden ook eens gedaan via het E loket. Toen de reactie gekregen dat de aankoop hiervan te duur was. Ik hoop samen met jou dat ze er wel komen. Zou super zijn!

Christophe De Waele

Ik zou eigenlijk liever hebben dat er eens op snelheid gecontroleerd wordt in de lindestraat

Inge Moens

EEn voetpad in de Lindestraat, zeer gevaarlijk voor de kinderen, zeker met die snelheden

Els sichien

Van bermen wilde bloemenperken maken (zie video bbc op “inwoners donkgemeenten overleggen”

NataLie

Meer zorg voor onze natuur , sLuiKstorten in onze bossen . Overal vind je afval..onze wegen extra vEilig maKEn Voor onze kinderen . Vooral op sLuis Zouden enKele vluchtheuvels mogen Komen

Nathalie Anthuenis

de snelheid zou ook in de veerstraat in uitbergen mogen gecontroleerd worden

Fedra vdv

Laadzones op punten waar het gevaarlijk lossen is bvb kruispunt Dorp Nieuwstraat

Fedra vdv

Spiegel thv AD Delhaize Hertekantlaan en thv Nieuwstraat

Fedra vdv

Electronische verkiezingen bvb zoals taxonweb

Fedra vdv

Beter controleren van herstel wegen na openbreken

Ingrid

Inderdaad, aangezien de gemeente het recht ( en de plicht) heeft om te keuren en te herkeuren tot alles zich in goede en originele staat bevindt, is dit ook kostensparend na een paar jaren.

Els schippers

Beter aangeven dat er oversteekplaatsen voor voetgangers of fietsers zijn ! In Zele grote borden op donklaan niet te zien!

Fedra VDV

Voetgangers oversteek paden bestaan ook in 3D. Deze worden zo geverfd dat er een visuele illusie ontstaat dat het zebrapad boven de grond lijkt te zweven.

Michel Decubber

Een Bancontact Machine op de Donklaan ter hoogte van het Donkmeer.

fedra

Ligt de plaatsing van een bankcontact automaat niet bij de banken ? ipv van bij de gemeente

Nathalie De Greve

Om onze oh zo mooie gemeente nog groener te maken, vond ik de actie die ik tegenkwam van de gemeente Lochristi wel heel geslaagd! Als dat geen mooi voorstel is om samen aan een groenere gemeente te werken !

https://m.facebook.com/groups/109058259227475?view=permalink&id=1354568241343131

Gert verstuyFt

Wekelijkse ophaling van huisvuil, zeker in zomerperiode! Is al in veel gemeenten…

Christophe De waele

Graag een echt veilige OVERSTEEKPLAATS om naar de nieuwdonk te gaan. Het is een kwestie van tijd vooraleer daar doden vallen. Misschien een tijdelijk(tijdens de zomermaanden) rood licht waar de voetgaNger/fietser een knop kan induwen? Dus geen gewoon rood licht waar autoBestuuRderS om de haverklap voor niemand mOeten staan wachten, mAar enkel als er daadwerkelIjk iemand moet oversteken.

fedra

street art wedstrijd tegen vandalisme

fedra

Huurfietsen van gemeente zoals in Antwerpen zodoende kunnen deze geleend worden om bvb naar station te verplaatsen, of naar Donkmeer

fedra

Boerenmarkt voor plaatselijke landbouwers

fedra

Test om mee te nemen bij herstel of vervanging fietspaden http://www.vsv.be/sites/default/files/3_1_a_bruno_coessens_meetfiets_materiaalkeuze.pdf

fedra

Fietsstalling om over na te denken https://roomed.nl/onzichtbare-fietsenstalling/

fedra

Gemeente fietsvriendelijker maken : Organiseer meer events met de fiets in samenwerking met bedrijven en lokale handelaars. Dit trekt mensen aan, brengt een beetje geld in het laatje dat je dan weer kunt investeren in de fietser. DE GVA Classic is een mooi vb over een goede organisatie waar veel mensen op afkomen. Dit hoeft niet altijd zo grootschalig bvb een tocht door de natuur met tussenstops bij lokale boeren en wat ze kweken daarna kun je nog een stop organiseren aan een eetgelegenheid met hapjes waar de producten in verwerkt zijn. Je kan ook fietszoektochten organiseren ( die zou… Read more »

fedra

Scholen fietsveiliger maken: Nu zie ik al regelmatig kinderen samen met politie oefenen op de openbare weg. Eveneens wordt de fietshelm overal gepromoot : Laat de kinderen na enkele lessen een test afleggen en beloon hem met een fietshelm met logo van Berlare op en geef hen de mogelijkheid die te personaliseren.

fedra

E bike en behendigheidstrainingen organiseren: in samenwerking met lokale fietsverenigingen en verkopers E bikes een workshop behendigheid op de fiets en cusrsus E bike organiseren met uitleg over verschillende types, voor en nadelen van elke fiets en een praktische oefening. behendigheidstraining voor beginners en gevorderden: Je kan hier mss jong fietstalent uitnodigen om demonstraties te geven enz..

fedra

Fietsen laten doorrijden bij rood licht indien ze enkel rechts af moeten bvb overmere dorp

fedra

Denktank oprichten met inwoners die hun mening kunnen zeggen over bepaalde beslissingen of meedenken naar oplossingen , kan digitaal ; zoiets zoals hier , maar niet enkel tijdens verkiezingen. ingeschreven leden krijgen dan bvb een automatisch berichtje als er een nieuw topic ter discussie staat

Ingrid

In Uitbergen het verbod op zwaar doorgaand verkeer effectief en degelijk opvolgen en bestraffen,
desnoods met grove middelen en dit dus zeker niet oogluikend toelaten.

Ingrid

Meer vuilbakken op straat,
al moeten ze dan allemaal ook meer geleegd worden,
Wat in de vuilbak zit ligt niet in de beken en bermen.
Ik hoop nog altijd op blikvangers aan bepaalde straten.

Filip

Meer glaspalen ipv Glascontainers.
Meer dOen tegen zwerfvuil.
IN bermen en bossen en andere plaatsen.
Goede fietspaden en wegenisweRken uItvoeren waar nodig.

Koen

Meer (goed onderhouden) speelfaciliteiten voor de kinderen. Speeltoestellen liever ipv skatepark (overlast). Voor de oudere jeugd dan: meer (ondersteunde) jeugdhuizen

Maya Schoonbaert

Een speelweide voor honden zodat ze onbezorgd en vrij kunnen lopen en zonder andere mensen lastig te vallen…

Vanneste Eva

De snelheid in de molenstraat in overmere is een groot propleem, er staat een digitaal bord in richting van overmere maar indien men sneller rijd dan 50 gebeurd er niets, niet rood pinken geen waarschuwing dat men te snel rijdt. Ik denk zelf dat veel automobilisten zelfs niet weten hoeveel ze er mogen rijden. Dit leidt tot heel gevaarlijke situaties aan zebrapad waar onze kinderen met fiets oversteken om naar school te gaaN. Er is ons ook beloofd dat ze dit zebrapad nog duidelijker gingen maken met borden en zo’n verlichting die over het zebrapad hangt. En dan die vele… Read more »

Verhoeven hugo

Wateroverlast oplossen in de straat Daelvenne . Hoelang vragen de bewoners dit al niet?

Nathalie De Greve

Gepaard gaande met de mooie natuur is ook iets doen aan de zware verkeersstroom door Overmere. Ik weet dat dit een gewestweg is maar men moet toch kunnen begrijpen dat dit, met het steeds toenemende verkeer, niet meer veilig en leefbaar is. Zonde voor zo een mooie, groene gemeente. Een ringweg rond overmere zou dé oplossing zijn (zoals men in Zele heeft gedaan, waarschijnlijk omdat de situatie ook niet meer veilig en leefbaar was?).

Nathalie De Greve

Betonstop vroeger Invoeren in GROOT BERLARE. tegen 2040 is alles al vol gebouwd. Laat het laatste beetje groen groen blijven…

Pieter

Een omlegging van de N445 zodat het doorgaande verkeer niet allemaal door het dorp moet (van rond punt donklaan naar N407 en vandaar naar de afsplitsing van de N445 naar kalken). Het dorp van Overmere kan dan verkeersluw gemaakt worden (enkel lokaal verkeer) wat een verbetering in de luchtkwaliteit en voornamelijk de veiligheid zal teweegbrengen (mogelijkheid tot vaste fietspaden door het dorp van en naar de (nieuw)donk). Deze route loopt enkel door velden waardoor bestaande woonkernen praktisch niet belast worden. Lost ineens ook de verkeersdrukte van het kruispunt Molenstraat en N442 op, alsook de toegang voor de (nieuw)donk voor fietsers… Read more »

Jochen de pelecijn

Opnieuw zebrapad aan de kleuteringang van de Sint Jozefschool in Overmere. Argument dat 2 zebrapaden teveel waren houdt geen steek als er 6 liggen op een gelijkaardige afstand aan de school in Berlare.
Bestuur of voorgaande besturen hebben mogelijks hun best gedaan, maar zou voor zo een dossier verwachten dat alle politieke drukkingsmiddelen worden gebruikt. Voor dit soort dossiers heb je een lokaal bestuur.

fedra

stuk van belastinggeld zelf te bepalen door de inwoners : uiteraard moet er steeds voorzien worden in de algemene zaken zoals wegen, sociale woningen, armoedebestrijding enz. Maar voor extra uitgaven welke niet meteen noodzakelijk zijn zouden de inwoners een stem kunnen uitbrengen via belastingaangifte. bvb met een keuzemenu in de aard van extra middelen kunnen besteed worden aan uitbreiding groen, uitbreiding cultuur, evenementen , vuurwerk enz. zodoende hebben inwoners een de gelegenheid om hun voorkeur te laten blijken.

Fedra

Tijdens de triatlon op zaterdag (waterfeesten) zou er meer randanimatie kunnen komen die allemaal verband houden met sport. Ik vermoed dat je daar zelfs sponsoring voor kan vinden vb sportvoeding . Je zou ook een fietsparcours kunnen aanleggen waar bepaalde obstakels moeten overwinnen worden enz . Alles staat toch al klaar voor zondag dus waarom geen er geen gebruik van maken in een iets andere context.

Fedra

Bvb ook uithoudingstesten, conditietesten, kort alle advies om goed met sport te beginnen, tips om het uit te houden en opbouw.

Fedra

Of in samenwerking met nieuwdonk Beachsport tornooi

Fedra

Culinaire wandeling door alle delen van groot berlare men zou in samenwerking met verschillende restaurants een speciaal menu kunnen laten samenstellen welk kan gereserveerd worden ala groupon of bongo.

fedra

Gaten in het wegdek enkele links
https://www.hln.be/auto/drones-repareren-gaten-in-het-wegdek~a6791781
/https://resiplast.be/onze-oplossingen/elastomere-membranen/

fedra

Sociale woningen: zou het een optie zijn om bestaande woningen in samenspraak met eigenaars te verbouwen naar huidige normen en dat deze dan een aantal jaren moeten verhuurd worden tegen een bepaalde prijs als sociale woning. dit zou leegstand en verkrotting kunnen tegen gaan

tONNY mETTEPENNINGEN

30 km per uur in het eerste stuk van de gaver komende van dorp , opvang kinderen en GAVER 15 EN BEGELEIDING KINDEREN VAN SCHOOLOPVANG NAAR DE SCHOLEN ;

fedra

Flexibele snelheidsregeling bvb tijdens drukte iets trager, maar bij vlot verkeer en s nachts sneller

Caro

Bomen verplicHt op Parkings / ook priVeparkings : lUchtzuivering en schaduw en verkoeling (in plaats van Gloeiende betonvlaktes) zodat mensen zonder airco er ook comfortabel gebruik van kunnen maken, zoDat mensen met airco niet iemand met draaiende motor in de auto laten zitten om de wagen koel te houden! Veel voordelen voor het milieu!